Aan het twijfelen om zonnepanelen aan te schaffen? Zonnepanelen plaatsen veel voordelen met zich mee, en in deze blog staan er een aantal in beschreven. 

Milieuvriendelijk

Veel mensen houden zich steeds meer bezig met het milieu. We hebben tenslotte ook maar één aarde. Zonnepanelen produceren schone energie waarmee de CO2-uitstoot minder is en dit is dus gunstig voor het milieu. De CO2-uitstoot van zonnepanelen is 10 tot 30 keer zo laag dan kolen of gas. Dit zorgt dus voor besparing. Echter, de panelen moeten zelf nog wel worden gemaakt. Dit productieproces kost ook energie, maar het voordeel is dat deze energie binnen 3 jaar gecompenseerd wordt door de hoge opbrengst van zonnepanelen. 

 

Lange levensduur

Zonnepanelen zien er best kwetsbaar uit, maar dat zijn ze totaal niet. De meeste panelen hebben een levensduur van minstens 25 jaar. Dit komt mede doordat er geen bewegende onderdelen aan vast zitten. Doordat er geen bewegende onderdelen aan vast zitten, kan er geen mechanische slijtage plaatsvinden. Door de lange levensduur is het aantrekkelijk om zonnepanelen te plaatsen, omdat de investering meestal binnen 10 jaar terugverdiend is. 

 

Onderhoud is nauwelijks nodig

Een groot voordeel van zonnepanelen is dat deze amper onderhoud nodig hebben en goedkoop in gebruik zijn. Het is wel belangrijk dat er 3 keer per jaar gecontroleerd wordt op vuil en beschadiging. Soms kan er wat vuil achterblijven, maar dit kan je gemakkelijk schoonmaken met een zachte spons en lauwwarm water. 

 

Woningwaarde stijgt 

Als je zonnepanelen laat plaatsen, kun je er vanuit gaan dat de woningwaarde stijgt. De panelen dragen bij aan een duurzame woning en dit is aantrekkelijk voor eventuele kopers. De nieuwe bewoners kunnen profiteren van lagere woonlasten en dat is een groot pluspunt. Als de nieuwe bewoners liever geen gebruik maken van zonnepanelen, kun je deze gewoon mee verhuizen naar de nieuwe woning. Kortom, zonnepanelen plaatsen is nooit voor niets en brengt vele voordelen met zich mee.

Comments are closed.

Post Navigation