Heb je je verbouwing afgerond en ben je nu toe aan het verhuizen? Dan zijn er een aantal hele handige tips om dit zo goedkoop mogelijk te doen. De verbouwing heeft waarschijnlijk een hoop geld gekost en dan moeten we de inrichten nog niet vergeten… Daarom is het dan wel fijn als je op iets kan besparen. De verhuizing zou een bespaar puntje voor je kunnen zijn. In dit artikel gevenwe je wat tips zodat goedkoop verhuizen mogelijk is.

Tip 1: Doe zoveel mogelijk zelf. Deze klinkt heel logisch en dat is die ook maar toch zijn er soms mensen die dat nog niet helemaal door hebben. Als je je spullen gaat inpakken in dozen neem dan iedere keer dat je naar je nieuwe huis gaat alvast wat dozen mee. (Pak eerst spullen in die je niet meer nodig gaat hebben) Dit scheelt weer tijdens de dag van de verhuizing.

Tip 2: Regel familie en vrienden. Tijdens een verhuizing kan je wel wat handjes gebruiken die je helpen met sjouwen. Daarom is het verstandig om wat mensen uit je omgeving te vragen of ze je willen helpen. Vaak zijn er genoeg mensen vrij in het weekend die je wel zouden willen helpen. En al zorg jij voor een goede koek en zopie voor tussendoor zal je veel aanmeldingen hebben. Want vele handen maken licht werk en ook is het nog eens gezellig om met elkaar een dag bezig te zijn.

Tip 3: Begin op tijd! Ook deze weten mensen vaak maar toch heb je altijd tijd te kort. Daarom zou ik aanraden echt al een paar maanden van tevoren dingen in te pakken. Denk bijvoorbeeld aan je zolder je kan het maar vast ingepakt hebben want wanneer gebruik je de spullen die daar staan nou. Als je met dit alles op tijd begint zal dit voor jezelf ook een hoop rust geven.

Tip 4: Werk met lijstjes! Het makkelijkst is om een keer te gaan zitten en te bedenken wat je allemaal nog moet doen. Schrijf dit op en streep het af zodra het gebeurd is. Ook dit zal meer structuur en rust geven. Tijdens de dag van de verhuizing is het ook makkelijk om met zon lijstje te werken. Hang het lijstje in een centrale plek van het huis zodat iedereen kan kijken wat er nog moet gebeuren en wat er al gebeurd is.

Tip 5: Regel goedkope meubeltransport. Goedkoop verhuizen kan op zich prima maar je zult toch echt iets van een busje of vrachtwagen nodig hebben. Misschien ken je wel iemand vanuit je omgeving met een busje dan zou je die kunnen vragen of je hem een dag kunt lenen. Zo niet dan kun je altijd nog een busje huren. Maar misschien zijn je spullen wel te groot voor een busje dan moet je kijken of een verhuisbedrijf je kan helpen dit zal wel een stuk meer kosten met zich mee brengen.

Comments are closed.

Post Navigation