De jaarwisseling komt er weer aan. Reden voor een feestje dus! Voor veel mensen is de jaarwisseling een mooi moment om met vrienden of familie af te spreken en feestend het nieuwe jaar in te gaan. Er worden een heleboel feesten georganiseerd van groot tot klein. Er is in de lokale kroeg altijd wel wat te beleven met de jaarwisseling maar er zijn ook grotere feesten die bijvoorbeeld in de Heineken music hall worden gegeven. Een jaarwisseling zonder vuurwerk is voor veel mensen geen jaarwisseling. Daarom is het knallen geblazen. Dit levert een boel mooie plaatjes op en zorgt voor een mooie sfeer. Er worden ook veel vuurwerkshows gehouden op grote centrale plekken om overlast vorkomen. Toch word er nog een groot deel van het vuurwerk gewoon in de straten afgestoken. Dit is natuurlijk hartstikke leuk maar gaat vaak gepaard met schade.

Glasschade komt regelmatig voor omdat mensen hun vuurwerk niet in bedwang hebben. Een verdwaalde vuurpijl of een pot die omvalt die ervoor zorgt dat er een raam uit elkaar knalt, is daarom niet ondenkbaar. Dit is alles behalve fijn, maar kan soms wel eens gebeuren. Helaas zijn er ook mensen die dit expres doen omdat ze er een kick van krijgen. Dit is heel jammer maar treur niet, glasreparatie is zo gedaan.

Naast de kapotte ramen zijn er ook dingen op straat die worden opgeblazen of in de fik worden gezet. Prullenbakken krijgen het altijd zwaar te verduren tijdens de jaarwisseling en de dagen daar omheen. Deze worden regelmatig in de brand gestoken of compleet opgeblazen. Ook speeltuinen krijgen het zwaar te verduren. Deze worden ook vaak in de brand gestoken wat als gevolg heeft dat kinderen na de jaarwisseling geen speeltuin meer hebben om in te spelen. Al met al brengt de jaarwisseling een heleboel leuke dingen, maar laat ook minder leuke kanten zien van mensen en vuurwerk.

Comments are closed.

Post Navigation