Na die lange zoektocht is het eindelijk gelukt. Je hebt een huis weten te bemachtigen. Het enige wat nu nog moet gebeuren is het verhuizen. Simpel toch? Bij verhuizen komt echter vaak heel veel stress kijken. Vaak kom je er tijdens het verhuizen erachter dat bepaalde dingen nog geregeld hadden moeten worden. Ontdek daarom hier op welke 3 dingen je het beste kan doen voordat het daadwerkelijk verhuizen begint.

Zelf rijden of huren?
Het is natuurlijk van uiterst belang om te bepalen hoe jij uiteindelijk gaat verhuizen. Je kan ervoor kiezen om zelf te rijden met verhuizen. Afhankelijk van het aantal familieleden en vrienden dat ook zelf met de auto komt, kan het wel zo zijn dat je vaker op en neer moet rijden. Als de huizen niet al te dicht bij elkaar in de buurt staan, is dit natuurlijk niet handig. Een busje huren zou dan een betere oplossing zijn. Zo kunnen kosten voor de benzine van de eigen auto eventueel bespaart worden en hoef je minder vaak heen en weer te rijden.

Grote van de bus bepalen
Voordat je daadwerkelijk besluit om een bus te huren, is het misschien wel handig om van te voren je spullen te organiseren. Dit kun je doen door speciale dozen te onderscheiden. In de ene helft van de dozen doe je de spullen die je niet langer nodig hebt of wil laten vervangen. Deze dozen markeer je met een dikke rode stift (om het even extra duidelijk te maken). De andere helft van de dozen bevat de spullen die jij als onmisbaar acht. Wanneer je dit ruim van te voren doet, is het daarna ook makkelijk om in te schatten hoeveel spullen er uiteindelijk vervoert moeten worden. Je kan dan gemakkelijker beslissen of je in je eigen auto kunt rijden of een bus moet gaan huren. Mochten de gesorteerde spullen nou net niet in je auto passen, maar is een bus net iets te overdreven? Dan kun je altijd nog een auto huren die iets groter is dan je eigen auto, zodat je alles in één keer kan vervoeren.
Zakelijke regelingen
Wanneer je de spullen geordend hebt en de grote van je bestelbus hebt bepaalt, moeten er slecht nog wat zakelijke regelingen plaatsvinden. Eén van deze zakelijke regelingen is je adreswijziging doorgeven. Dit moet je dan niet alleen bij de gemeente doorgeven, maar ook bij andere belangrijke instanties waar het van belang is. Denk bijvoorbeeld aan je dokter, dierenarts, werk, school en provider. Wat het handigste is om te doen, is om ruim van te voren een checklist te maken. Hier staan alle personen op waarbij het genoodzaakt is om je adres door te geven. De reden dat dit ruim van te voren moet, is omdat je vrienden en familie deze checklist dan nog uitgebreid kunnen controleren om te kijken of je niets over het hoofd hebt gezien.

Al met al, zijn er veel beslissingen die gemaakt moeten worden voordat het verhuizen echt kan beginnen. Het lijkt bijna teveel om te regelen. Toch als de bovengenoemde zaken eenmaal geregeld zijn, kun je gezellig met je familie en vrienden op pad om aan het verhuizen te beginnen.

Comments are closed.

Post Navigation