Voordat je besluit om te kiezen voor een bepaalde glassoort, is het belangrijk om eerst onderzoek te doen naar de mogelijkheden. In deze blog gaan we dieper in op de verschillende glassoorten, zodat jij de juiste glassoort kunt aanschaffen. 

 

Enkelglas

Enkelglas wordt ook wel floatglas genoemd, dit is standaard enkelglas. Enkelglas is te gebruiken op veel verschillende manier om je woning mooier te maken. Enkelglas kan volledig op maat geproduceerd worden: met of zonder facet, rond, rechthoekig, ovaal, in een speciale vorm. Eventueel is het ook mogelijk om een uitsparing aan te brengen. Enkelglas kan je naar wens laten maken en dit zorgt er voor dat de woning een unieke uitstraling krijgt. 

Draadglas

Draadglas is niet een bekende glassoort, maar het wordt wel veel gebruikt. In het glas zit een net van metaaldraad verwerkt. Door deze metaaldraad wordt het glas steviger en worden inbrekers vertraagd tijdens het vernielen van het glas. Dit is ook de reden dat draadglas vaak gebruikt wordt bij schuurdeuren of kelderramen. Het metaaldraad zorgt er ook voor dat het glas bij elkaar gehouden wordt tijdens vernieling, dit is veiliger en draagt minder risico’s met zich mee.

 

Hardglas

Dit glassoort is een stuk bekender. Hardglas is namelijk veel terug te zien in woningen. Hardglas wordt ook wel veiligheidsglas genoemd, omdat het bij vernieling in kleine korrels uiteenvalt. Dit is zo ontwikkeld, zodat er bij vernieling minder kans is op ernstig lichamelijk letsel. Deze soort glas wordt veel gebruikt bij: auto’s, glazen salontafels, douche wanden, ramen, schuifpuien, deuren en bushaltes.

 

Kunstof Glas

Kunstof glas kan tegenwoordig net zo helder en doorzichtig worden gemaakt als glas. De twee meest gebruikte soorten zijn Plexiglas en Lexan. Plexiglas is 25 keer sterker dan glas en Lexan is zelfs wel 250 keer sterker. Dit materiaal is dus niet zomaar te breken. Daarom wordt het veel ingezet op plekken die gevoelig zijn voor inbraak en vernieling.

Comments are closed.

Post Navigation