Ga je voor het eerst een huis kopen? Dan komt er veel op je af. Er moet veel geregeld worden en je wilt natuurlijk zo snel mogelijk een bezichtiging plannen bij het huis die goed bij jouw wensen en budget past. Tijdens een bezichtiging kan een huis er goed uitzien op het eerste oog. Let er wel op dat er altijd haken en ogen zitten aan elk huis. Belangrijk dus om je ogen goed open te houden tijdens een bezichtiging. Hier een aantal goede tips waar je op moet letten tijdens het kopen van een huis.

Schrijf al je wensen op

Het is altijd slim om al je wensen op papier te zetten en deze ook mee te nemen naar je bezichtiging. Zo weet je zeker dat je niet iets per ongeluk vergeet, zodat je niet nog een keer terug hoeft om nog een aantal aspecten te controleren. Tevens is het belangrijk om iemand mee te nemen die al meer ervaring heeft met het kopen van een huis. Hij of zij kent de klappen van zweep al beter dan jij en hij of zij kan dus een beter en voornamelijk een realistischer beeld krijgen van het huis.

Jouw gevoel in het huis

Wanneer je jouw potentieel nieuwe huis binnenloopt is het belangrijk om allereerst te kijken wat je van het huis vind. Het is dus belangrijk om in het begin alles een beetje over je heen te laten komen, zodat je een goed beeld krijgt van je gevoel in het huis. Hierbij is het belangrijk dat je niet klakkeloos de makelaar achterna loopt, maar ook zelf goed rondkijkt en rond gaat lopen. Bekijk gerust de zolder en alle kamers, zodat je een goed beeld krijgt van het huis. Je gaat er ten slotte wellicht zelf in wonen. Niet raar dat je alles even goed bekijkt.

Let op de details

Als je het huis goed hebt bekeken is het slim om nog een rondje te maken en nu goed te letten op de details en het lijstje dat je hebt gemaakt van tevoren. Zo weet je zeker dat je niks over het hoofd hebt gezien, waardoor je met een gerust gevoel kunt zeggen dat je op alles hebt gelet. Laat vooral ook de persoon die je hebt meegenomen kritisch kijken naar alle details.

Overlast en de buurt

Het is altijd slim om na te gaan in welke buurt je komt te wonen. Bel dus gerust eens aan bij de buren en kijk wat voor mensen dat zijn. Loop ook eens een rondje door de buurt en kijk in wat voor omgeving je komt te wonen. Welk gevoel krijg je in de buurt en wat voor mensen lopen er rond? Het belangrijkste is dat je je veilig en fijn voelt in de buurt.

Comments are closed.

Post Navigation