Voordat je jouw huis gaat verkopen wil je natuurlijk graag weten hoeveel deze waard is. Helaas, kunnen wij hier geen antwoord op geven. Maar waar we wel antwoord op kunnen geven, is de vraag hoe jij de waarde van jouw huis kunt laten stijgen. Met een paar kleine aanpassingen kun je de waarde van jouw huis laten stijgen. Meer weten? Lees dan vooral even verder.

Factoren die de waarde van jouw huis bepalen

Uiteindelijk zal een makelaar de waarde van jouw huis taxeren. Dit doet hij op basis van de ervaring die hij heeft, de nieuwstaat van het huis, de materialen die gebruikt zijn, de onderhoudsstaat, de grootte van het huis, de wijk waar het huis gelegen ligt en de tuin die het huis heeft. Er zijn dus verschillende factoren waar jouw huis op beoordeelt worden. Meer weten? Breng dan een bezoek aan wat is mijn huis waard.

Timing huis verkopen

Houd er rekening mee dat de timing wanneer je jouw huis verkoopt ook belangrijk is. Kijk goed naar de conditie van de  huizenmarkt. In sommige gevallen is het gewoon niet verstandig om jouw huis te verkopen, omdat je dan minder geld krijgt voor je huis. Het voordeel hiervan is dat je waarschijnlijk ook minder geld betaald voor een huis die je wilt kopen. Meer informatie over huis verkopen vind je hier.

Schakel de juiste makelaar in

Er zijn behoorlijk wat makelaar actief in Nederland. Dit maakt het lastig om een keuze te maken. Wij raden je aan om met meerdere makelaars in gesprek te gaan en uiteindelijk te kiezen voor de makelaar waar je het beste gevoel bij hebt. Daarbij moet je jezelf wel afvragen waar het goede gevoel op gebaseerd is. Een makelaar kost veel geld en daarnaast wil je jouw huis voor een goede prijs verkopen. Dit maakt het extra belangrijk om de tijd te nemen voor het uitkiezen van een makelaar.

 

Comments are closed.

Post Navigation